MYKONOS

16-10-2023

Mykonos - Het eiland van zon, zee, feesten en wind

Mykonos staat bekend om zijn bruisende nachtleven, pittoreske stranden en charmante dorpjes.

Heel eerlijk stond Mykonos niet op onze planning. Maar omdat de terugvlucht vanaf Santorini geschrapt werd, hebben we Mykonos toegevoegd aan onze reis. Wij verbleven hier drie dagen waarvan uiteindelijk 1 dag Mykonos konden bezichtigen. 1 dag voor de terugvlucht en 1 dag met de boot van Milos naar Mykonos. Deze tocht was dusdanig ruig dat we de rest van de dag beroerd op bed hebben gelegen.

1. Aankomst op Mykonos: Wij zijn vanaf Milos met de snelboot naar Mykonos gereisd. Een overtocht die zo'n 3,5 uur duurt. Wij hadden de overtocht met de Seajets superjet, de kleine snelboot. Mocht je kiezen voor een snelboot neem dan de Champion indien mogelijk en niet de superjet. De superjet is veel kleiner en wij hebben de overtocht van Milos naar Mykonos als zeer onplezierig ervaren, waar de overtocht van Santorini naar Milos prima was. 

2. Vervoer: Wij hebben voor 2 dagen een auto gehuurd, hier betaalden we 100 euro voor. 

3. Verblijf: Wij verbleven in dit keer in een appartement van Booking.com. Omdat we aan het einde van het seizoen zaten (begin oktober) en er verder geen mensen waren, kregen we een gratis upgrade naar een super mooi en ruim appartement. Wij hebben ervoor gekozen om niet in het drukke gedeelte van Mykonos een appartement te huren aan de zuidkust. Voor 2 nachten waren we 210 euro kwijt.

4. Verkenning van Milos:

Mykonos stad: De hoofdstad van Mykonos is Mykonos. Deze stad vormt het bruisende hart van het eiland, met zijn doolhof van smalle straatjes, witgekalkte huizen en levendige bars en restaurants. Hou je van stappen dan zit je in Mykonos-stad op de juiste plek. Het staat bekend om zijn levendige nachtleven. De beroemde wijk Klein Venetië biedt uitzicht op de zonsondergang die je niet mag missen. Bij ons was het helaas bewolkt en wij hebben deze niet kunnen bewonderen. 

Vuurtoren: De Vuurtoren van Armenistis, ook wel bekend als de Kapel van Agios Nikolaos, is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden op het eiland Mykonos. Deze pittoreske vuurtoren bevindt zich op het noordelijke punt van Mykonos en staat op een klif, waardoor het een prachtig panoramisch uitzicht biedt op de Egeïsche Zee en de omliggende kustlijn.

Eilanden: Vanaf Mykonos kan je vele naburige eilanden bezoeken. Leuk om te doen als dagtrip. 

Stranden: Op Mykonos zijn meerdere stranden te vinden. 2 van de mooiste en meest bekende zijn Paradise Beach en Super Paradise Beach.

6. Culinaire Ervaringen: Net als op de andere eilanden kan je hier genieten van de lokale keuken in de verschillende taverna's.

7. Tips voor Reizigers:

  • Besteed meer dan 2 dagen om Mykonos te verkennen, wij waren hier te kort.
  • Mykonos leent zich goed voor eilandhoppen.
  • Huur een auto of een quad.
  • Geniet vooral van de zonsondergang in Mykonos-stad bij Klein-Venetië.

Conclusie: Mykonos leent zich goed voor start of eindpunt wanneer je gaat eilandhoppen. Je kan je hier prima een aantal dagen vermaken. Vooral Mykonos-stad heeft ons positief verrast. Wil je vooral op ontdekking en veel zien, dan heb je genoeg aan 3 dagen op Mykonos. Hou je ook van het uitgaansleven dan kunnen wij ons voorstellen dat je hier langer blijft en dan ook kiest voor een overnachting in Mykonos-stad.