BARCELONA

22-10-2017

Een stad die zeker de moeite waard is om toe te voegen aan je must visit lijst is Barcelona. Vanaf Nederland ongeveer 2 uur vliegen. 

Barcelona is met name bekend om de bouwwerken van Gaudi. Denk hierbij aan Sagrada Familia (nog steeds niet af!), Casa Milo, Casa Battlo en Park Guell. 

Ik heb deze city trip alleen gedaan en dat was prima te doen. Vanaf het vliegveld kun je met het openbaar vervoer richting de stad of met een transfer. De transfer levert je af bij het hotel, ideaal. Verplaatsen in Barcelona kan goed met het openbaar vervoer. De metro's gaan elke 3 minuten en brengen je snel op de plaats van bestemming. Alleen voor het bereiken van park Guell zul je na de metro nog met de bus moeten. Lopen kan ook, maar wegbewijzering is niet vanaf alle metrostations optimaal ennnn het is nog een heel eind lopen. 

Omdat de meeste bezienswaardigheden veel toeristen trekken en de wachtrijen erg lang zijn, had ik voor een aantal alvast kaarten gekocht. Voor Sagrada Familia en Park Guell koop je toegangskaarten binnen een bepaald tijdsblok. Ben je te laat, dan kom je er ook niet meer in. Echt niet! Ik heb het geprobeerd... Voor Casa Battlo en Le Pedrera kan je ook op het moment dat je aankomt met de app travelguide kaarten kopen, waarmee je de hele rij voorbij sneakt. #handig.

Ik vond zelf de toegangsprijzen best hoog. Maar je bent er maar 1 keer en dus wil je wel alles zien. Maar als je wil kiezen tussen Casa Battlo en Le Pedrera, ga dan bij Le Pedrera naar binnen. Casa Battlo is van buiten heel erg mooi. Neem de tijd om dit te bewonderen, er vallen je steeds meer details op. Het dak heeft bijvoorbeeld de vorm van een draak. Iets wat ik later op de foto's pas terug zag. Le Pedrera is van buiten bijzonder, maar wat je daar echt moet zien is het dak. 

Ga je de Sagrada Familia bezoeken, hou er dan rekening mee dat je hier zeker 2 uur kwijt bent. Van de buitenkant is de kerk al heel mooi, maar van binnen is hij adembenemend. Ik heb al veel kerken gezien, maar deze is toch echt de mooiste. Je kan ook een van de torens beklimmen. Ik heb dit gedaan maar voor het uitzicht hoef je dit niet te doen. Het voegt weinig aan de beleving toe en het uitzicht is minimaal.

Voor mooie uitzichten over de stad moet je zijn op het dak van La Pedrera of op Montjuic. Vooral boven bij het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad.